Pasta koken

Benieuwd hoe lang Pasta koken ongeveer duurt? Bekijk hier de kooktijd.

Pasta koken tijd

Pasta is een van de meest populaire gerechten ter wereld. Het is makkelijk te bereiden en smaakt altijd goed. Maar hoe lang moet pasta precies koken? Dat verschilt per soort pasta. In dit artikel leggen we uit hoe lang je pasta moet koken om hem perfect te maken!

Kooktijd Pasta

Pasta is een veelzijdig gerecht en je kunt het op verschillende manieren bereiden. Maar hoe lang moet pasta precies koken? Dat verschilt per soort pasta. In dit artikel leggen we uit hoe lang je pasta moet koken om hem (in de meeste gevallen) perfect te maken!

Fusilli: 7-8 minuten

Penne: 11–14 minuten

Macaroni: 8-10 minuten

Farfalle: 13–15 minuten

Spaghetti: 11–13 minuten

Tagliatelle: 10-12 minuten

Kooktijd Spaghetti

Spaghetti is een van de meest populaire pasta’s. Spaghetti kook je ongeveer tien minuten in een ruime pan met water op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat zout toe aan het water. Als je spaghetti gaar wilt hebben, kook je de pasta een minuut of twee langer. Je weet dat de spaghetti gaar is als je er met een vork makkelijk doorheen prikt.

Kooktijd Penne

Penne is een andere populairdere pasta. Penne kook je ook ongeveer tien minuten in een ruime pan met water op middelhoog vuur. Als je penne gaar wilt hebben, kook je ze meestal rond de 12 minuten. Je weet dat ze gaar zijn door ze te proeven of met een vork in de penne prikken. Een andere manier om te zien of deze gaar zijn is door ze tegen de wand van de pan te drukken. Als ze dan niet meer terugveren, zijn ze gaar.

Kooktijd Ravioli

Ravioli kook je ongeveer vijf minuten in een ruime pan met water op middelhoog vuur. Je weet dat de ravioli gaar zijn als ze drijven en niet meer op de bodem van de pan liggen.