Sperziebonen koken

Benieuwd hoe lang Sperziebonen koken ongeveer duurt? Bekijk hier de kooktijd.

Sperziebonen koken tijd

Sperziebonen zijn een heerlijke groente om te eten. Maar hoe krijg je ze nou gaar? In dit blogartikel vertellen we je precies hoe je dat doet!

Volgens veel mensen is de beste manier om sperziebonen gaar te krijgen, door ze in een pan met water te koken. Doe hier ongeveer 500 ml water bij en breng het aan de kook. Laat de sperziebonen dan ongeveer 13-15 minuten koken. Giet vervolgens het water af en doe de sperziebonen in een kom met ijskoud water. Laat ze hier ongeveer een minuut in liggen, zodat ze niet meer verder koken.

Je kunt de sperziebonen ook gaar stomen. Doe hiervoor een laagje water in een pan en breng het aan de kook. Leg vervolgens de sperziebonen in een stoommandje of -schotel en zet deze in de pan. Laat ze ongeveer vijf minuten stomen.

Heb je geen stoommandje? Dan kun je ook een dun laagje water in een pan doen, de sperziebonen toevoegen en het deksel op de pan doen. Laat het water dan ongeveer twee minuten koken, zodat de sperziebonen gaar worden. Giet vervolgens het water af en doe de bonen in een kom met ijskoud water.

Als je de sperziebonen gaar wilt eten, kun je ze ook roerbakken. Doe hiervoor ongeveer twee eetlepels olie in een pan en fruit hierin een ui. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en roerbak ze ongeveer vijf minuten. Voeg eventueel wat zout of peper naar smaak toe.