Broccoli koken

Benieuwd hoe lang Broccoli koken ongeveer duurt? Bekijk hier de kooktijd.

Broccoli koken tijd

Ben je van plan broccoli te gaan koken? Dan is het belangrijk om te weten wat de kooktijd is. De kooktijd is de tijd die nodig is om een gerecht gaar te maken. Dit hangt natuurlijk af van het recept en het soort gerecht. Op deze pagina vertellen wij jou precies hoe lang je de broccoli moet koken om deze juist te bereiden.

Kooktijd Broccoli

4-6 minuten

Hoe lang moet broccoli koken?

Hoe lang kook je broccoli? De kooktijd van broccoli is afhankelijk van het recept en de grootte van de broccoliroosjes. In een simpel recept staat vaak dat je de broccoli ongeveer vier minuten moet koken. Wanneer je grote roosjes gebruikt, kun je de kooktijd verlengen met ongeveer twee minuten. Kleine roosjes hebben een kortere kooktijd nodig dan grote roosjes.

Hoe kook je broccoli gaar?

Wil jij weten wanneer de broccoli gaar is? Hieronder sommen wij enkele manieren op, hoe je erachter kunt komen of jouw broccoli gaar is.

1. Test dan of de broccoli gaar is door er met een vork in te prikken. Wanneer je makkelijk met een vork in de broccoli prikt, is deze gaar. Heb je liever wat meer bite in je broccoli? Kook deze dan iets korter.

2. Wanneer je broccoli kookt, zullen de roosjes verkleuren van donkergroen naar felgroen. Wanneer dit gebeurt, is de broccoli gaar. Haal de pan van het vuur en giet de broccoli af in een vergiet.

3. Dit kun je makkelijk controleren door een stukje broccoli uit het kookwater te halen en deze tussen je vingers fijn te wrijven. Als de broccoli makkelijk fijn te wrijven is, is hij gaar. Wanneer je er wat moeite voor moet doen om de broccoli fijn te wrijven, dan is hij nog niet gaar.