Spruitjes koken

Benieuwd hoe lang Spruitjes koken ongeveer duurt? Bekijk hier de kooktijd.

Spruitjes koken tijd

Wilt u weten hoe lang spruitjes moeten koken? Spruitjes zijn een lekkere maar vergeten groente, die helaas vaak te lang gekookt wordt. Volg deze tips om perfecte spruitjes te krijgen en ervaar hoe smakelijk ze kunnen zijn! Hier is een handige richtlijn.

Kooktijd Spruitjes

Spruitjes worden gegeten als ze nog een beetje stevig zijn, dus ze hoeven niet heel lang te koken. Doe de spruitjes in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de spruitjes ongeveer 10 – 12 minuten, of tot ze net stevig zijn. Giet ze af en serveer direct.

Spruitjes Koken Tips

Als u spruitjes wilt koken, houd er dan rekening mee dat ze snel gaar zijn. Kook de spruitjes niet langer dan nodig is, anders worden ze slap en vies. Spruitjes zijn een vergeten groente die helaas vaak te lang gekookt wordt. Giet de spruitjes af en serveer direct na het koken.

Hoe lang moeten Spruitjes koken?

Kook de spruitjes in koud water. Breng de spruitjes aan de kook en kook ongeveer vijf minuten.

Giet af en serveer direct

Eet ze met boter, kaas of een lekkere saus. Enjoy! Spruitjes zijn een vergeten groente die helaas vaak te lang gekookt wordt. Volg deze tips om perfecte spruitjes te krijgen en ervaar hoe smakelijk ze kunnen zijn! Eet ze met boter, kaas of een lekkere saus.